fbpx

Kipfilet armen trainen: oefeningen en tips voor strakke bovenarmen

12 leuke en makkelijke recepten voor kerst!
21 oktober 2022
De frituur snacks, hoeveel kcal zijn dat nu ?
14 november 2022

Kipfilet armen trainen: oefeningen en tips voor strakke bovenarmen

Kipfilet armen trainen: oefeningen en tips voor strakke bovenarmen

Het wemelt op het internet van de artikelen met oefeningen tegen ‘dikke bovenarmen’, ‘slappe bovenarmen’ en ‘flubberarmen’. De meeste vrouwen noemen ze ‘kipfilets’. Helaas zijn veel van die artikelen niet meer dan een opsomming van een paar ‘oefeningen om je armvet weg te smelten’. Of ze zijn gemaakt om je een of ander product aan te smeren, zoals crèmes. Maar er komt meer bij kijken.

Wij willen graag een eerlijk artikel schrijven voor jou hierover. Je kunt namelijk wel je bovenarmen verstevigen met oefeningen, maar oefeningen zelf smelten je vet niet weg. Bovendien vertellen ze je meestal niet in hoe zwaar of hoe vaak je die oefeningen dan zou moeten doen. Op de basis van hoe vetverlies werkt gaan ze al helemaal niet in. Daar gaan we nu verandering in brengen. Naast oefeningen voor je bovenarmen leren we je ook wat meer over armvet verliezen.

kipfilet armen trainenKipfilet armen: de oorzaak

1. Hoog vetpercentage

Met een te hoog vetpercentage, hebben vrouwen meestal dus ook te veel vet op de bovenarmen. Dit hoeft niet per se samen te gaan met een slappe huid. Je kunt dus dikke bovenarmen hebben met of zonder strakke huid.

kipfilets trainen2. Slappe huid

Slappe huid kan ook ontstaan ná vetverlies. Als je huid jarenlang ‘groter’ is geweest en het verliest zijn inhoud (aan vet), kan je huid slap gaan hangen. Ook kan het erfelijk bepaald zijn hoe stevig jouw bindweefsel is. Bijvoorbeeld door het gehalte aan collageen (bindweefsel eiwit) in je huid.

Daarnaast kan je huid slapper worden door veroudering. Naarmate je ouder wordt, nemen collageen en elastine vezels in de huid af. Collageen zorgt voor stevigheid en elastine voor elasticiteit.

3. Slappe armspieren

Dan hebben we nog de spieren in de bovenarm. De meeste vrouwen hebben geen getrainde armen. Er is dus zeker wat winst te behalen qua stevigheid in de armspieren door middel van krachttraining.

Hoe kom ik van mijn kipfilet armen af: TipsTip 1: Negatieve energiebalans aanhouden voor vetverlies

armvet oefeningenDe sleutel tot succesvol armvet verliezen ligt bij de energiebalans. 

De energiebalans is de verhouding tussen de hoeveelheid energie die je binnenkrijgt en verbruikt.

In een negatieve energiebalans verbruik je meer energie dan je inneemt en zul je altijd afvallen. In een positieve energiebalans neem je meer energie tot je dan je verbruikt en zul je altijd aankomen. Beiden zijn keer op keer getest en bewezen.

Dit wil niet zeggen dat je je dit beseft natuurlijk. De meeste mensen hebben niet door hoeveel energie ze echt binnenkrijgen. Vaak omdat ze onbewust vaak meer calorieën eten en drinken dan ze beseffen. Dit kan bijvoorbeeld komen door onbewust te eten, dingen niet mee te tellen of portiegroottes te onderschatten.

Daarnaast is er het mentale aspect van diëten. Veel mensen vinden diëten moeilijk. Dit komt vooral omdat ze het als een tijdelijke lijdensweg zien, waarna ze weer ‘normaal mogen doen’. Dat is niet duurzaam. Daarom vallen veel mensen terug: het jojo-effect.

oefeningen kipfilets armenQuick fixes voor kipfilet armen verwijderen vs. gedragsverandering

Duurzaam afvallen vereist een duurzame verandering in je leefstijl en mindset. Dat armvet is er ook niet ineens bijgekomen. Het is het resultaat van jouw gewoontes over een langere termijn. Zorg dus voor gedragsverandering en nieuwe gewoontes voor een ander resultaat op de langere termijn. Want zelfs met cryolipolyse zul je, als je langdurig een calorieoverschot aanhoudt, weer aankomen in vetmassa. De overgebleven vetcellen kunnen namelijk alsnog toenemen in grootte. Of het vindt wel een andere plek.

Het is ook makkelijker om een negative energiebalans te creëren met voeding, dan met alleen meer beweging.

Meer bewegen is wel altijd een goed idee! Denk hierbij aan zwemmen of andere vormen waar je je armen ook actief gebruikt. Al is het maar om de doorbloeding in je armen te verbeteren en daardoor in een calorietekort makkelijker armvet te kunnen kwijtraken.

onderarmen trainen vrouwenTip 2: Stress verminderen voor vetverlies

Het belangrijkste mechanisme waarin stress een negatief effect heeft op jouw gewenste resultaat, is het verstoren van je slaap. Cortisol houdt je namelijk waakzaam, ook ‘s nachts.Hoe meer slapen je kan helpen bij het afvallen

​Slecht en/of te weinig slapen is voor veel mensen zowat de norm. Maar wist je dat minder slapen een enorm effect heeft op je succes met afvallen en op je gezondheid?

Een regelmatig slaapgebrek beïnvloedt de waarde van de hormenen leptine en ghreline, die verantwoordelijk zijn voor honger en verzadiging. Dus je hebt én meer honger én zit minder snel vol. Beiden zijn problematisch als je probeert af te vallen. Onderzoek laat zien dat de meeste diëten falen, omdat mensen honger hebben. Daarnaast hadden de geteste personen ook meer trek en gaven ze de voorkeur aan calorierijke snacks hoog in koolhydraten en zoute snacks. 

Een zeer nadelige combinatie dus.

oefeningen bovenarmen

Tip 3: Vertraag je huidveroudering

Vertraag het ouder en slapper worden van je huid door te stoppen met roken. Dit vertraagt het slapper en dunner worden van de huid. 

Crèmes die collageen en elastine bevatten werken niet. Deze zullen niet binden met het collageen en elastine in je huid

Zorg daarnaast voor goede voedingsstoffen uit zoveel mogelijk onbewerkte voeding, zoals groenten en fruit voor de antioxidanten, magere eiwitbronnen en een variatie aan vetbronnen (alles behalve transvetten).

armen trainen schema vrouwen

Armvet weg trainen met oefeningen

Kun je je armvet weg trainen? De onderliggende vraag is: kun je plaatselijk vet verbranden? Het korte antwoord is helaas: nee. Je kunt niet voor je lichaam bepalen waar het vet kwijtraakt. De één slaat meer vet op bij zijn heupen, de ander bij zijn buik, enzovoorts. Dit maakt het lastiger om lokaal vet te verliezen op diezelfde plekken. Waarom is dit zo? Dit heeft onder andere te maken met de doorbloeding en de verhouding tussen alfa- en beta-2 receptoren in het vetweefsel. Er bestaat dus geen oefening die armvet verbrandt. 

Vetmassa kwijtraken gebeurt namelijk alleen in een negatieve energiebalans. Dát is dus ook de basis voor het verliezen van armvet en het krijgen van slanke armen. Trap dus niet in die ‘strakke armen in 30 dagen’ programma’s of zo’n ‘kipfilet challenge’. Ga in plaats daarvoor voor een duurzame leefstijlverandering.

Je kunt wel je spieren verstevigen met bovenarm oefeningen !

Arm oefeningen kipfilets

De 5 beste oefeningen voor strakke bovenarmen voor vrouwen

De twee bekendste bovenarmspieren zijn de biceps en triceps. De triceps omvatten ongeveer twee derde van je bovenarm en bevinden zich aan de achterkant. We geven je drie oefeningen opties voor de triceps en twee voor de biceps.

Je kunt kiezen uit de volgende oefeningen.

  1. Milon Cirkel – Row (Rug & Biceps) – VIDEO
  2. Milon Cirkel – Shoulder Press (Schouders & Triceps) – VIDEO
  3. Milon Cirkel – Bicep Curl (Biceps) – VIDEO
  4. Milon Cirkel – Dips (Triceps) – VIDEO
  5. Milon Cirkel – Chest Press (Borst & Triceps) – VIDEO

Bovenarmen verstevigen: in het kort

Hier de bovenstaande dingen nog even super kort samengevat:

  1. Verstevig je kipfilets met oefeningen
  2. Negatieve energiebalans aanhouden
  3. Stress verminderen
  4. Vertraag de huidveroudering