Met kerst besteden we over het algemeen toch al genoeg tijd en energie in voorbereiden en eten en het kan soms best lastig zijn om te bedenken wat precies te maken. Daarom hier een aantal makkelijke kerstideeën die ook nog macro-friendly zijn. Klik op de links voor de recepten!
Zo schattig…om op te eten!
In Amerika houden ze van roomkaas, maar je kunt dit ongetwijfeld ook met brie maken. Leg twee stukken brie naast elkaar en spreid er eventueel jam of chutney naar keuze over.
Een paar hardgekookte eieren en wat creativiteit maken een imponerend voorgerecht.
Nog meer zoete kerstmannetjes die er ontzettend leuk uitzien.
Dit simpele hapje maak je door komkommerschijfjes te combineren met wat kruidenroomkaas. Om supersnel klaar te zijn kies je er een uit een potje of je maakt er een zelf met verse kruiden.
Decoreer het met een klein stukje basilicum of andere verse kruiden om het geheel af te maken.
De link is in een onbegrijpelijke taal, maar de plaatjes zeggen genoeg. Met groente kun je net zo creatief zijn en hartige kerstmannetjes en kerstbomen maken.
Dit is voor de knutselaars onder ons, voordeel is dat je niets hoeft te snijden of te koken.
Stukjes banaan en aardbei maken nu eenmaal ultiem leuke kerstmannetjes om te zien.
We zijn niet helemaal zeker of dit los goed combineert, maar als het om een mooi gedecoreerde kersttafel gaat is dit zeker een ‘winner’.
Met een lekker dipsausje kun je de Kerstman stukje voor stuk opeten.
Wie het brein is achter deze geweldige creatie is onbekend, maar zo zie je, sneeuwpoppen komen in allerlei vormen en maten.
Zoals al eerder gezegd, sneeuwpoppen komen in alle vormen en maten. Dit is er weer een uit de categorie ‘0 minuten koken, maximaal resultaat’.
Deze hummusdip is een prachtig voor- of bijgerecht voor een tafel vol hongerige familieleden en vrienden.
Dit is misschien niet de meest ‘macro-friendly’ variant uit de reeks, maar warme chocolade melk met sneeuwpopjes die je toelachen is absoluut een kerstwaardig toetje.