fbpx

BioAge: Is jouw lichaam ouder dan jezelf?

Inbody lichaamsanalyse bij Lux Fitness
30 oktober 2023

BioAge: Is jouw lichaam ouder dan jezelf?

Wie is er ouder – Jij of je lichaam ?

Bij Lux Fitness gaan we verder dan alleen traditionele fitnessdoelen. We duiken dieper in het welzijn en de gezondheid van onze leden.

Een van de unieke benaderingen die we hebben aangenomen, is het concept van BioAge.

In essentie, terwijl je misschien een bepaalde leeftijd hebt volgens je geboortedatum, kan je lichaam op fysiek niveau jonger of ouder aanvoelen.

Maar hoe bepalen we dit precies?

De Vier Componenten van BioAge

BioAge is niet gebaseerd op een enkele meting, maar op vier cruciale componenten die samen een holistisch beeld geven van je lichamelijke gezondheid:

  1. Kracht: De basis van elke fitnessroutine. Bij Lux Fitness maken we gebruik van de eGym krachtmachine om de spierkracht van onze leden nauwkeurig te meten.
    Deze geavanceerde apparatuur biedt inzicht in hoe je spieren presteren en waar er ruimte is voor verbetering.
  2. Lenigheid: Een vaak over het hoofd geziene, maar essentiële component van algehele fitness.
    We testen dit met een specifieke lenigheidstest, waardoor we een duidelijk beeld krijgen van de flexibiliteit van het lichaam en mogelijke gebieden die aandacht behoeven.
  3. Cardio Metabolisme: Je hart en longen spelen een cruciale rol in je algehele gezondheid.
    Door middel van rusthartslagmetingen, bloeddruktests en een VO2 max test op onze Matrix Smart Cardio, kunnen we de cardiovasculaire gezondheid van onze leden evalueren.
  4. Algemene Metabolisme: Met behulp van onze Inbody gezondheidsanalyse krijgen we een diepgaand inzicht in verschillende factoren, zoals vetpercentage, spiermassa en andere essentiële gezondheidsindicatoren die bijdragen aan je BioAge.

Wie is er ouder – jij of je lichaam?

De vraag die velen van ons zich stellen. Je kan dan wel 30 zijn, maar als je niet goed voor je lichaam zorgt, kan je BioAge aangeven dat je lichaam functioneert als dat van iemand die veel ouder is.

Het omgekeerde is ook waar; met de juiste zorg en aandacht kan je lichaam jonger aanvoelen en functioneren dan je daadwerkelijke leeftijd.

Conclusie

Bij Lux Fitness geloven we in een holistische benadering van gezondheid en fitness.

Met onze BioAge-analyse bieden we onze leden een uniek inzicht in hun lichamelijke gezondheid, verder dan traditionele metingen.

Het doel? Om je niet alleen te helpen je beste zelf te zijn, maar ook om je lichaam te laten voelen en functioneren op zijn best, ongeacht je chronologische leeftijd.

Kom bij ons en ontdek jouw BioAge vandaag nog!