Vroeger maakte ik vaak eiwitshakes met eiwitpoeder. Maar wist je dat je ook net zo goed cottage cheese kan gebruiken? Dit is perfect in een shake en geeft dat het romige ‘milkshake’ effect en de lekkere, volle smaak. Ideaal om snel te maken als je bijvoorbeeld s’ochtends weinig tijd hebt.
Ingrediënten
200 gram Huttencase/ cottage cheese
250 milliliter Melk *naar keuze
200 – 250 gram aardbeien (vers of bevroren)
Optioneel: calorieloze zoetstof naar smaak
*Afhankelijk van jouw kcal en voorkeur, kun je hiervoor prima (ongezoete) amandelmelk, sojamelk of koemelk voor gebruiken.
Bereidingswijze
Combineer de ingrediënten in een blender, of gebruik een staafmixer. Mix alles goed.
Voeg eventueel wat calorieloze zoetstof, extra water en ijsblokjes toe naar smaak.
Tips:
Als je dit van tevoren maakt en in de koelkast bewaart, roer dan even goed voordat je het drinkt om de smaken en ingrediënten weer te mengen.
Je kunt ook heel goed een medium banaan door de shake mengen.